Vad är ett företag?

Vad är egentligen ett företag? Jo, ett företag är en verksamhet som i de allra flesta fall går ut på att tjäna pengar. Ett företag kan vara både stort och litet. Från att ha hundratals anställda, till endast en. För att ett företag ska kunna ha något att erbjuda så krävs det att ett företag erbjuder en form av tjänst eller produkt som de tillhandahåller sina kunder.

Ägande

Ett företag kan se ut på många olika vis, och drivas på minst lika många olika sätt. Det viktiga när du skapar ett företag är inte alltid att se på hur andra företag på din marknad har blivit stora. Ibland är det bästa att gå sin egen väg för att nå framgång. Därför tycker vi att du borde fundera på dina mål och drömmar, och inte enbart på vinsten. Det är alltid roligare att driva ett företag som du själv bestämmer över, och ser till att du får det på ditt eget vis. Skulle du bara kopiera andras företagsstrukturer och andra koncept så är risken stor att du tappar lusten att driva ett eget företag.

Företagande

I Sverige finns det massor av företag. Stora som små. Dessa företag har alla något gemensamt. De har alla en gång varit nya på marknaden. För att du ska kunna slå dig in på den marknaden som du satsar på så rekommenderar vi dig att söka igenom din marknad och bransch. Se hur stor chans du kan sno andelar från de redan existerande företagen på din marknad. Skulle du vilja skapa ett helt nytt och unikt projekt där konkurrens saknas, så gäller det snarare att du håller koll på hur stor efterfrågan är på dina varor eller tjänster.