Skatter

Att skapa ett eget företag innebär att du kommer få bokföra och deklarera din skatt till skatteverket själv. För att skapa ett företag så behöver du nämligen en F-skattsedel eller en FA-skattsedel. Denna skattesedel kommer att göra så du själv får ansvara för att deklarera dina inkomster. Det är därför viktigt att du har en hyfsad koll på hur man deklarerar skatten, samt hur en F/FA-skattsedel fungerar och vad det innebär.

Skatteverket

Om du känner att du inte har full koll på hur dina skatter fungerar så finns det gott om hjälp att få. Skatteverket i Sverige anses vara en av de skatteverken i världen som fungerar bäst, och hjälper sina drivna medborgare på bäst sätt. Därför kan du alltid räkna med att få en bra hjälp av dem när du har frågor angående skatter m.m. Det kan aldrig vara dåligt att känna till för mycket information om skatter m.m. innan du väljer att starta upp ett nytt företag.

Verksamt

Även bland dina personliga sidor hos www.verksamt.se så hittar du mer information om hur dina skatter fungerar. Det finns dessvärre inga riktlinjer om hur skatter fungerar för alla företag, utan det beror på vad ditt företag sysslar med, samt hur du har valt att strukturera upp ditt företag.